Karácsonyi készülődés 7 lépésben

2017/11/23 0 Comment(s)

Lassan beköszönt az adventi időszak, azzal együtt pedig a karácsony előszele is megérkezik. A karácsony mindannyiunk kedvence, azonban az azt megelőző készülődés és rohanás gyakran több bosszúságot okoz, mint örömet. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy küszöböld ki ezeket a helyzeteket, és legyenek az előkészületek is örömteliek.

 

Advent

 

Segítségképp összeállítottunk egy hét pontból álló listát, ha ezt követed, garantáltan problémamentesen, stressz nélkül várhatod az ünnepet.

 

1. Minden háztartásban akadnak fölösleges holmik - most még időben vagy, szabadulj meg tőlük! Sokkal egyszerűbb, hatékonyabb lesz a takarítás, ha nem kell szükségtelen dolgokat pakolgatnod. A kiszelektált tárgyak pedig másoknak még jól is jöhetnek. Ami használható és jó állapotban van, juttasd el rászorulóknak!
Amennyiben gyermekjátékok, ruhácskák is is kallódnak otthon, ajánljuk figyelmedbe a Baptista Szeretetszolgálat már több éve futó cipősdoboz akcióját, de bármely más szervezeten keresztül is adakozhatsz.
Meglátod, teljesen más élmény lesz úgy a karácsony, hogy másoknak is szebbé tetted az ünnepet.

 

2. Ha a fölösleges holmikat elajándékoztad, jöhet a takarítás! A portalanításnak különösen nagy figyelmet szentelj, mert a friss, tiszta levegő az, amitől igazán tisztaságérzeted lesz.
A szőnyegek tisztításával kapcsolatban már adtunk néhány tanácsot, érdemes ismét elolvasod a blogbejegyzést.
Ha teljes a tisztaság, gyújts meg egy fűszeres illatgyertyát!

 

Tisztítás

 

3. Ha a rendet sikerült megteremteni, nézz körül más szemmel a lakásban. Nem hiányzik valami? Hangulatvilágítás, plusz dekoráció, egy kisebb bútor? Amennyiben egy puha, szép szőnyeg kellene, természetesen a rendelkezésedre állunk. :)
Még van időd beszerezni a hiányzó apróóságokat, legyen tökéletes az otthonod karácsonykor!

 

Aleda Shaggy 5172 Piros szőnyeg
Aleda Shaggy 5172 Piros szőnyeg

 

4. Te is minden évben megfogadod, hogy legközelebb nem hagyod az utolsó pillanatra az ajándékok beszerzését? Legyen most a legközelebb!
Írj egy listát: sorold fel a szeretteidet, majd egy-egy ajándékötletet jegyezz fel a nevük mellé.
A kedvezményes ajándékutalványainkról se feledkezz meg!

 

Ajándékutalványok
>>> AJÁNDÉKUTALVÁNYOK <<<

 

5. Készíts néhány adventi vendégváró finomságot! Így ha bárki betoppan, lesz mivel megkínálnod, és nem utolsósorban természetesen Te is csemegézhetsz a családdal.
A KonyhaShop blogján több egyszerűen elkészíthető fogást találsz!

 

6. Készítsd fel magad az ünnepre! Vegyél egy nagy, illatos habfürdőt, kend be magad egy finom testápolóval, készíts egy karácsonyi manikűrt, majd vedd fel a legkényelmesebb pulóveredet. Nem csak a megfelelő körülményekről kell gondoskodnod, magadról se feledkezz meg. Szánj magadra legalább néhány percet a nagy forgatagban.

 

7. Ha végeztél az előző hat ponttal, már csak az utolsó simítás van hátra. Hallgasd meg a kedvenc karácsonyi zenéidet... vagy keress néhány újat (mi Michael Buble feldolgozásait nem tudjuk megunni), este pedig üljetek le a családdal a televízió elé, és nézzetek meg egy szívmelengető filmet.

 

Te hogy haladsz a készülődéssel? :)

 

 

Még több tippért csatlakozz a SzőnyegPaplan közösséghez!

SzőnyegPaplan Facebook

Leave a Comment