Stílusos otthon 2. - Minták

Posted by Selymi 2017/10/27 0 Comment(s)

Az előző blogbejegyzésünkben ahhoz adtunk támpontot, hogy milyen színeket párosíts, illetve milyen színeket válassz az otthonodba. Igen ám, de a színek mellett van még egy nagyon fontos tényező: a minták. Úgy, ahogy a színek is meghatároznak egy alaphangulatot, a minták is megteszik ugyanezt.

 

Gondolj csak bele, egy finom, aprólékos virágminta teljesen más hangulatot idéz fel benned, mint egy geometrikus, szögletes formavilág.

 

Stílusos otthon

 

Dinamikus vonalak: A minimalista, alapszínekre és egy élénk, kiegészítő színre fókuszáló életterekbe ideális választás. A letisztultsága modernséget tükröz, ugyanakkor az erőteljes vonalak friss, energikus hatást adnak. Szürkében is csodás, de egy hangsúlyos, élénk színben a szőnyeged a lakásod középpontja lesz!

 

Modern 9842 zöld szőnyeg
Modern 9842 zöld szőnyeg

 

Kockák: Az egyik legsokoldalúbb minta, ugyanis a színektől függően lehet akár egyszerű és határozott, például ha fekete-fehér és piros kombináció, de az otthonosság sem áll tőle távol, ha a barna árnyalatait vonultatja fel.
Hideg tóusokkal megfelelő legénylakásokba, meleg színekkel a családi házak nappalijának utolsó, tökéletes mozaikdarabja.

 

Modern 064 Terra-sárga francia kockás szőnyeg
Modern 064 Terra-sárga francia kockás szőnyeg

 

Virágok: A nőies vagy kellemesen otthonos helyiségek legjobb barátja, általában kissé játékos és vidám. Bármely színről is legyen szó, mindig egy kis frissességet, barátságosságot csempász a helyiségbe. Gyermekszobába is jó választás a virágminta!

Korond 1683 krém virágos szőnyeg
Korond 1683 krém virágos szőnyeg

 

Klasszikus perzsa: A tradícionális, stabil hatás elengedhetetlen kiegészítője. Részletgazdag, igazi klasszikus, ennek megfelelően elsősorban konzervatív színekben ajánljuk a perzsamintás szőnyegeinket. Antik bútorokhoz csakis ilyen dukál!

Efes 8074 burgundi bordó színű, perzsa mintás, antik tradicionális szőnyeg
Efes 8074 burgundi bordó színű, perzsa mintás, antik tradicionális szőnyeg


Karikák: Az optikai csalódás illúzióját is kelthetik, de más mintákkal, például geometikus formákkal kombinálva némi játékosságot is csempészhetnek a szőnyegbe. A fiatalok kedvence!
 

Shaggy zöld 700 karikás szőnyeg
Shaggy zöld 700 karikás szőnyeg


Amikor szőnyegvásárlásra kerül sor, sokan csak a színt tartják szem előtt, pedig a minta is ugyanolyan fontos: ideeális esetben a kettő egymás hatását erősíti, és így válik a szőnyeg a leghasznosabb mellett a legszebb kiegészítővé.
 

Stílusos otthon

 

A sorozat következő részében átfogó tippeket fogunk adni a tökéletes szőnyegválasztáshoz, tarts velünk akkor is! :)

 

Még több tippért csatlakozz a SzőnyegPaplan közösséghez!

SzőnyegPaplan Facebook

Leave a Comment