Stílusos otthon 1. - Színek

Posted by Selymi 2017/10/16 0 Comment(s)

A Facebookon rendszeresen megosztunk inspiráló posztokat egy-egy szín köré építve, és mivel a visszajelzések alapján nagyon hasznosnak találjátok ezeket, ezért arra jutottunk, hogy készítünk egy blogbejegyzéssorozatot arról, hogy hogyan érdemes egy beltérben a színeket használni.

 

SzőnyegPaplan

 

Minden helyiségnek kell legyen egy semleges, úgynevezett bázis színvilága. Ebből a semleges árnyaltból érdemes az alapdarabokat, nagyobb bútorokat kiválasztani, majd ehhez célszerű válogatni a maghatározott színű kiegészítőket.

 

ALAPSZÍNEK

 

Fekete: Extravagáns, komoly, különleges. A mély színek tökéletes háttere.

 

Papilion fekete shaggy szőnyeg
Papilion fekete shaggy szőnyeg


Fehér: Luxushatású, letisztult, kifinomult. Ha megfelelő minőséget választasz, a tisztítással sem lesz gond, kevés természetes fénnyel rendelkező lakásokba különösen ajánlott!

3D Poilészter Mikrofiber shaggy 9000 selyemfényű fehér szőnyeg
3D Poilészter Mikrofiber shaggy 9000 selyemfényű fehér szőnyeg

 

Szürke: A hideg színvilág kedvelőinek tökéletes, ha tompább kontrasztérték a cél.

 

Trendy shaggy 0063 szürke szőnyeg

Trendy shaggy 0063 szürke szőnyeg

 

Bézs és barna: A meleg alaptónusok az otthonos környezet megteremtésében játszanak hatalmas szerepet. Ugyanakkor túlzásmentes, visszafogott, tudatos eleganciát is sugallnak.

Korond 1637 bézs hullámos szőnyeg
Korond 1637 bézs hullámos szőnyeg

 

KIEGÉSZÍTŐ SZÍNEK

 

Zöld: Megnyugtató, természetközeli, ugyanakkor fiatalos és dinamikus. Szürke alapszín mellett érvényesül a legjobban, főleg minimalista stílushoz ajánlott!

 

Modern 064 Francia Kockás Zöld szőnyeg
Modern 064 Francia Kockás Zöld szőnyeg

 

Kék: Ihletadó, frissítő, legénylakásokba és a tengerparti hangulat szerelmeseinek egyaránt ideális. Szürke és bézs mellett érvényesül a legjobban, de a mélyebb tónusok akár feketével is kombinálhatóak.

 

Modern 059 kék Hullámos szőnyeg
Modern 059 kék Hullámos szőnyeg

 

Lila: Misztikus és magával ragadó, ráadásul ezer árnyalata van. Sárgával kombinálva igen merész, de emlékezetes párosítás, szürkével letisztult, fehérrel nőies, feketével sejtelmes.

 

Modern F361 Lila szőnyeg
Modern F361 Lila szőnyeg

 

Piros: Határozott, egyértelmű, megalkuvást nem tűrő. Egyetlen nagyon fontos szabálya van - a pirosat hagyni kell érvényesülni, ha ezt a színt szeretnéd beépíteni az otthonodba, ne akard elnyomni, legyen ez a meghatározó!

 

Mila Shaggy 0063 piros szőnyeg
Mila Shaggy 0063 piros szőnyeg


Narancs: Lehet meleg és mediterrán érzést sugárzó, ebben az esetben mindenképp barával vagy bézzsel kombináld. Azonban lehet lendületes és modern is, a legújabb trendekbe nagyon izgalmas csavart csempészhetsz némi naranccsal, akár szürke, akár fekete-fehér mellett.
 

Modern 130 terra narancssárga szőnyeg
Modern 130 terra narancssárga szőnyeg

 

A legideálisabb eset az, ha az egész lakás egy alapszínre és legfeljebb két vagy három kiegészítő színre épül, hiszen ha túl sok színt kombinálunk, könnyen zűrzavar keletkezhet az életterünkben. Éppen ezért ami nem dekortárgy, azt javasoljuk, hogy az otthonod bázisszínében vásárold meg, hogy háttérként szolgáljanak a hangsúlyos, valóban színes kiegészítőknek.
 

SzőnyegPaplan

 

A sorozat következő részében a mintaválasztáshoz fogunk segítséget adni, tarts velünk akkor is! :)

 

Még több tippért csatlakozz a SzőnyegPaplan közösséghez!

 

SzőnyegPaplan Facebook

Leave a Comment