Mi kell a tökéletes hálószobába?

Posted by Selymi 2017/09/29 0 Comment(s)

A hálószoba az otthonunk legintimebb helyisége, az, ahol a legvédtelenebbek vagyunk, és ahol a leginkább biztonságban kell éreznünk magunkat, hiszen feszélyezve lehetetlen a tökéletes pihenés.

 

Éppen ezért a hálószoba berendezésekor a főszabály a következő: legyen a kényelmed az elsődleges, teremts megnyugtató környezetet!

 

A kellemes falszín alapvető dolog, hiszen nem véletlenül nevezünk bizonyos árnyalatokat “hálószobaszínnek”. Persze ha téged a piros nyugtat meg, ne ez fogjon vissza, ami viszont fontos: a megfelelő sötétítés elengedhetetlen, különösen, ha időnként napközben is szeretnél pihenni.

 

A falszínnel ellentétben sötétítőből a minél mélyebb tónusokat javasoljuk, hiszen ezek fogják vissza leginkább a nemkívánt fényt.

 

Tulsa bordó sötétítő függöny
Tulsa bordó sötétítő függöny

 

Természetesen az sem mindegy, mi vesz körül minket az ágyban. Egy rossz minőségű ágyneműszett tönkreteheti az alvást. Gondoljunk csak az elaludt nyakra vagy a túl vékony takaróra, majd a megfázásra...

 

A hűvös évszakokra mindenképp gyapjú párna és paplan az ideális, ha csak lehet, válassz antireumatikus változatot!

 

Antireumatikus steppelt gyapjú paplan párna garnitúra
Antireumatikus steppelt gyapjú paplan párna garnitúra

 

Persze nem csak az alvás jelenthet feltöltődést, egy szórakoztató film vagy könyv megnézése a szellemünk felüdüléséért legalább annyit tesz. Ezt pedig a legjobb egy puha plédbe beburkolózva tenni, ráadásul a Merinos modellek kettő az egyben funkciót töltenek be. Használhatod őket plédként, de máskor gyönyörű ágytakarók.

 

Merinos pléd-ágytakaró lila 160-240
Merinos pléd-ágytakaró lila 160-240

 

Mindannyiunkban élénken él az érzés, amikor a meleg ágyból kilépve a jéghideg padlóra lépünk... Nos, pontosan ezért kell egy pihe-puha szőnyeg a hálóba. A komfortos, barátságos érzet megteremtéséhez elengedhetetlen a talpat simogató, meleg színvilágú szőnyeg.

Korond 1678 karamell kockás szőnyeg

Korond 1678 karamell kockás szőnyeg

 

Még több tippért csatlakozz a SzőnyegPaplan közösséghez!

 

SzőnyegPaplan Facebook

Leave a Comment