Jó minőségű szőnyeget vettél?

2017/12/01 0 Comment(s)


Nemrégiben megkérdeztük a Facebookon, hogy számodra melyik szempont a legfontosabb szőnyegvásárláskor:

- a szín

- a minta

- a vastagság

- könnyű tisztíthatóság

- strapabíróság

Ezúton is köszönjük a rengeteg választ! Ennek kapcsán érkezett hozzánk a kérdés: “Honnan tudhatom, hogy jó minőségű szőnyeget vettem?”

 

3D Shaggy

 

Arra jutottunk, hogy ez a felvetés megér egy teljes blogbejegyzést, mert bizonyára többekben is felmerült már. :)

 

Elsőként azt kell mondanunk, hogy a vásárlás pillanatában nem tudhatunk erre biztos választ. A legjobb támpontot a termékleírások és a fotók jelentik, de a vásárlás után már van néhány trükk, amivel ellenőrizheted, hogy milyen kategóriába sorolható a megvásárolt szőnyeg.

 

Ha gyakran olvasol lakberendezési cikkeket... vagy csak böngészed a szőnyegek leírásait, a szálsűrűség fogalmával gyakran találkozhatsz. Ez azért nagyon fontos, mert minél nagyobb a szálsűrűség, vélhetően annál tovább fog tartani a szőnyeged, annál strapabíróbb lesz.

 

Hogyan ellenőrizheted?

Nem minden esetben, de általánosságban igaz, hogy a szálsűrűség és a súly arányos egymással. Tehát minél nehezebb a szőnyeg, annál nyugodtabb lehetsz, strapabíró darabot vásároltál!

 

Ugyanígy jelzi a szálsűrűséget az, ha nem a legkönnyebb feltekerni meghajlítani a szőnyeget, hiszen minél tömörebb, annál nehezebben tudnak öszébb préselődni a szálak.

3D Poilészter Mikrofiber shaggy 9000 selyemfényű fehér szőnyeg
3D Poilészter Mikrofiber shaggy 9000 selyemfényű fehér szőnyeg
 

TIPP: Ha 3D néven futó, hosszú szálú szőnyeget vásárolsz, figyelj arra, hogy a szálak között csavart felületű szálacskák is legyenek!

 

Fontos: Az első hetekben, illetve az első egy-két tisztítást követően távozhat néhány szál a szőnyegekből, és ez teljesen természetes. Ilyenkor a fölösleges, nem befűzött szálak jönnek ki, viszont ha nagyobb mennyiségről van szó, és hosszabb távon is jelentkezik a probléma, akkor nem biztos, hogy minden rendben van.

 

A szálsűrűséghez hasonlóan szintén gyakran felbukkanó fogalom a portaszító hatás. Tapaztalatból tudjuk, hogy sajnos nem mindenki hiszi el, hogy ez valóban működik is, de gondolj csak bele: míg az egyik textil vagy műanyag felület szinte a környezetében lévő összes porszemcsét összeszedi, addig a másik nem. Ugyanez a helyzet a szőnyegekkel is.

3D Poilészter Mikrofiber shaggy 9000 selyemfényű csoki barna szőnyeg
3D Poilészter Mikrofiber shaggy 9000 selyemfényű csoki barna szőnyeg

 

Bizonyos típusok szövése és anyagösszetétele úgy van kifejlesztve, hogy taszítsák a port és az egyéb szennyeződéseket - ilyenek például a 3D poliészter mikrofiber típusok is. Tükörfényes, selymes tapintásuk távol tartja a porszemeket.

 

 

Kérdésed van?

Tedd fel bártan, akár itt, akár a Facebookon, és örömmel válaszolunk! :)

 

Még több tippért csatlakozz a SzőnyegPaplan közösséghez!

SzőnyegPaplan Facebook

Leave a Comment