Hangulatos kuckó a csemetédnek

Posted by Selymi 2017/09/22 0 Comment(s)

Minden szülő arra törekszik, hogy a legjobb nevelést, lehetőségeket és körülményeket biztosítsa a gyermekének, és ez a világ legtermészetesebb dolga.

 

Az apróság szükségletei úgy változnak, ahogy növekszik, ezt kell kövesse a szobája is. Ez nem állítja egyszerű feladat elé a szülőket, de van néhány olyan dolog, ami a csemete egész gyermekkorát végigkísérheti, és igazán otthonossá teheti a saját kis kuckóját.

 

A mesés kilátásért

 

Ne feledjük, az ablaknak fontos szimbolikus, pedagógiai jelentősége van: ezen keresztül nyílik rálátás a világra, és a jövőt is ez vázolja fel. Közel sem mindegy tehát, hogy milyen függöny kerül a gyermekszobára, min keresztül ismeri meg a környezetét a gyermek.

 

A kisfiukat a jópofa Minionok deríthetik jókedvre, a Jégvarázsért pedig minden kislány rajong... ha netalántán két kis hercegnő a szoba lakója, egyenesen kötelező az Annával és Elzával díszített függöny!

 

Selyem jégvarázs mintás gyerek függöny
Selyem jégvarázs mintás gyerek függöny

 

Selyem Minion mintás gyerek függöny
Selyem Minion mintás gyerek függöny
 

 

A felhőtlen órákért

 

A fejlődésben kulcsszerepe van az elmélyült játéknak, különösen azoknak, amelyek valamelyen szabály betartását igénylik. Egy játszószőnyeg éppen ezért tökéletes választás: teret ad a kreativitásnak, ugyanakkor keretek közé tereli a játékot, és kisebb-nagyobb gyermeknek egyaránt tökéletes kikapcsolódást nyújt.

 

Arról már nem is szólva, hogy akár nagy, közös családi játékhoz is tökéletes, így mi, felnőttek is nosztalgiázhatunk kicsit, és minőségi időt tölthetünk el a gyermekünkkel.

 

Autópálya mintás piros gyerek szőnyeg
Autópálya mintás gyerekszőnyeg

 

Persze arra is van lehetőség, ha a kis hercegnő birodalmába csak mesékbe illő tárgyakat szeretnénk. Egy lányos árnyalatokban pompázó, bájos mintájú szőnyeg tökéletes háttere a babázásnak, mert így a kedvenc játékok képzeletben azonnal tündérország virágmezőin lehetnek.

 

 

Shaggy 890 lila margarétás szőnyeg
Shaggy 890 lila margarétás szőnyeg

 

A csodás álmokért

 

Sok gyermeknek vannak alvásproblémái: vagy ellenkeznek, ha csak felmerül a délutáni szundítás, vagy gyakran fel-felriadnak egy kellemetlen álom miatt. Sokat segíthet a félelmeken, ha egy barátságos, mesefigurás ágyneműszett várja a kicsit, és kedves méhecskékkel, macikkal vagy pónikkal aludhat el.

 

Gyerek paplan párna garnitúra több színben
Gyerek paplan párna garnitúra több színben

 

Te is nagy gonddal rendezted be gyermeked szobáját? Légy büszke arra, hogy gondos szülő vagy! :)

 

 

 

Még több tippért csatlakozz a SzőnyegPaplan közösséghez!

SzőnyegPaplan Facebook

 

Leave a Comment