5 tipp a sikeres szőnyegvásárláshoz

Posted by Selymi 2017/11/02 0 Comment(s)

Az előző két hétben abban igyekeztünk segítséget nyújtani, hogy megfelelő színű és mintavilágú szőnyeget válassz az otthonodba, ezúttal pedig öt olyan átfogó tippel szeretnénk segíteni a válogatást, amelyek követésével garantált a sikeres szőnyegvásárlás.

 

SzőnyegPaplan

 

1. Vastagság
Figyelj a szőnyeg vastagságára és szálsűrűségére, ugyanis a strapabítóság és a puhaság tekintetében ezek a meghatározóak! Érdemes figyelembe venni azt is, hogy egy olyan helyiségben, ahol várhatóan kevésbé lesz igénybe véve a szőnyeg (például dolgozószoba, vendégszoba) elegendő lehet egy kevésbé vastag szőnyeg, de a nappaliba, gyerekszobába ideálisabb választás egy erősebb szövésű, vastagabb darab.

 

Classic 1861 cherry, burgundy, piros szőnyeg
Classic 1861 cherry, burgundy, piros szőnyeg

 

2. Méret
Döntsd el, hogy mi a fontosabb: az, hogy könnyen mozgatható legyen a szőnyeg, vagy az, hogy stabilan rögzítsék a bútorok.
Az előbbi esetében a vásárlás előtt azt mérd le, hogy mekkora szabad hely van maximálisan a szobában, az utóbbi esetében pedig azt, hogy mekkorának kell lennie legalább a szőnyegnek ahhoz, hogy minimálisan két sarkát bútor rögzítse.

 

Korond szőnyegek

Korond szőnyegeinket széles méretválasztékban megtalálod!

 

3. Tisztítás
A mai, modern szőnyegek tiszításától már nem kell tartani. Mind olyan anyagból és olyan technológiával készült, hogy ne okozzon gondot a karbantartásuk. Azonban érdemes odafigyelni, hogy egy adott típust miként javallott tiszítani.
Az erre vonatkozó leírást a webáruházunkban a termék részleteinél találod meg.
A hosszú szálú, extra puha kiviteltől sem kell félned!

 

Shaggy karikás 700 terra szőnyeg
Shaggy karikás 700 terra szőnyeg

 

4. Extrák
Csúszós felületre szánod a szőnyeget? Semmi probléma, válassz csúszásgátlóst! Azt szeretnéd, hogy a szőnyeged mintája még hangsúlyosabb legyen? A domborított-nyírt darabok pont neked valók! Ha pedig a legpuhább kivitelt keresed, a Mila Shaggy modellek lesznek a kedvenceid.

 

Mila Shaggy 0063 piros szőnyeg

Mila Shaggy 0063 piros szőnyeg

 

5. Minden egyéb
Olvasd el az eddigi blogbejegyzéseinket, különösen a Stílusos otthon első és második részét, és használd támpontként a vásárláshoz!

 

Még több tippért csatlakozz a SzőnyegPaplan közösséghez!

SzőnyegPaplan Facebook

Leave a Comment